Stołówka

MENU TYGODNIA

13.01.2020 – 17.01.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1,2), pieczywo mieszane (2,3), parówki cielaczki, ser żółty (1), pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, ketchup, musztarda, herbata  z cytryną.

Obiad: zupa pieczarkowa zabielana śmietaną z makaronem muszelki (1,2,3,9), naleśniki z dżemem truskawkowym (1,2,3), lemoniada pomarańczowa z miodem

Podwieczorek: drożdżówka z serem.

CZWARTEK

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1,2), pieczywo mieszane (2,3), kiełbaski śląskie jajko gotowane, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, papryka czerwona, herbata z cytryną.

Obiad: krupnik  z ziemniakami i natką pietruszki (2,9), udko pieczone z kurczaka, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, ziemniaki puree,  kompot z gruszek.

Podwieczorek: wafelek, owoc.

 

 

WTOREK

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1,2), bułka (1,2), szynka drobiowa, twarożek naturalny(1), twarożek ze szczypiorkiem (1), rzodkiewka, sałata, dżem truskawkowy, kawa zbożowa (12).

Obiad: rosół na wywarze wołowo drobiowym z lanym ciastem i natką pietruszki (2,3,9), kotlet devolay z żółtym serem (1,2,3), ryż z warzywami (2,9) kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  babeczka mufinka z polewą (1,2,3).

ŚRODA

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1,2), tosty z serem i szynką (1,2), pomidor, ogórek  zielony, herbata owocowa.

Obiad: zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziemniakami i natką pietruszki (1,2,9), makaron spaghetti z sosem bolońskim, bazylią, oregano i żółtym serem (1,2,3), lemoniada grejpfrutowa z miodem.

Podwieczorek: galaretka owocowa.

piątek

Śniadanie: płatki kukurydzane z mlekiem (1,2), bułka (1,2), pasta jajeczna (1,3), szynka drobiowa, pasztet kremowy, ser żółty (1), ogórek zielony, sałata, kakao.

Obiad: krem paprykowy  z grzankami i natką pietruszki (1,2,3,9), paluszki rybne (2,3,4), sałatka z buraczków z cebulą i jabłkiem, ziemniaki puree (1), woda mineralna.

Podwieczorek: ciasto, soczek owocowy

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: mleko i przetwory mleczne, zboża glutenowe (pszenica, żyto, jęczmień, owies), jaja i produkty pochodne, ryby i ich przetwory, orzeszki ziemne i pochodne, soja i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne, orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowiec, pekan, brazylijskie, pistacjowe, piniowe), seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, mięczaki i produkty pochodne. 

CENA OBIADU – 4 ZŁ

Informacja dla rodziców  oraz uczniów korzystających  z obiadów w stołówce szkolnej… więcej

Zarządzenie w sprawie ustalania zasad korzystania ze stołówki zorganizowanej w Szkole Podstawowej nr 4  im. „Przyjaciół  Ziemi” w Łaziskach Górnych … więcej

Regulamin korzystania z obiadów… więcej