MENU TYGODNIA
08.01.2024-12.01.2024
PONIEDZIAŁEK
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki(2,9), makaron spaghetti z sosem bolońskim i żółtym serem( 1,2,3), lemoniada pomarańczowa z miodem.
CZWARTEK
Zupa rosół na wywarze wołowo drobiowym z makaronem nitki i natką pietruszki(2,3,9), pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym(1,23), surówka z białej kapusty z ogórkiem zielonym i koperkiem, kasza kus kus(2), kompot wieloowocowy, owoc.
WTOREK
Zupa pomidorowa zabielana śmietana z makaronem świderki i natką pietruszki(1,2,9), kotlet drobiowy po parysku(2,3), ziemniaki, mizeria(1).
ŚRODA
Zupa barszcz biały z kiełbasa krucha i natką pietruszki(1,2,9), pierogi z truskawkami z masłem i cukrem trzcinowym(2,3), przekąska warzywna, herbata z cytryną i imbirem, mleczna kanapka(1,2,3).
piątek
Zupa krem warzywny z grzankami i natką pietruszki(1,2,3,9), paluszki rybne(2,3,4), surówka z marchewki i ananasa, ziemniaki puree(1), soczek owocowy.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: mleko i przetwory mleczne, zboża glutenowe (pszenica, żyto, jęczmień, owies), jaja i produkty pochodne, ryby i ich przetwory, orzeszki ziemne i pochodne, soja i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne, orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowiec, pekan, brazylijskie, pistacjowe, piniowe), seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, mięczaki i produkty pochodne.